بعد اليوم المشمس في السوق ... البرّاد امتل الحمد لله بالألوان .. سلة الفاكهة ايضا .. و يبتدئ اسبوع الوصفات اللذيذة .. و صفات وهبيتها الطبيعة ... وصفات تتكلم ألوانا و تشع نظارة .
أول وصفات هذا الأسبوع نستهلها بكيك مميز جدا ... كيك إكليل الجبل و التين .
لا داعي للإستغراب ,... فالطعم مميز جدا ... و متعة هذا الكيك لا توصف .
لتحضير الكيك سنحتاج :
في وعاء كبير , نخفق البيض و السكر معا ... نضيف الزيت و اللبن و نستمر في الخفق .
نضيف اكليل الجبل و الدقيق .. ثم الخميرة و نخلط جيدا .
نمرر التين في قليل من الدقيق و نضيفه الى الخليط .
يصب الخليط في قالب مدهون بالزبدة و مرشوش بالدقيق
تخبز في فرن متوسط من 40 - 55 دقيقة ... إلى أن تنضج .
تترك لتبرد قليلا قبل إزالتها من القالب .
تقدم مع الشاي الأخضر .. و بالهنا و الشفا .
أول وصفات هذا الأسبوع نستهلها بكيك مميز جدا ... كيك إكليل الجبل و التين .
لا داعي للإستغراب ,... فالطعم مميز جدا ... و متعة هذا الكيك لا توصف .
لتحضير الكيك سنحتاج :
- 150ج دقيق كامل
- 75 ج دقيق ابيض
- 120ج سكر
- 3 بيضات
- 11ج من الخميرة الكيماوية ( باكينغ باودر )
- 70مل من الزيت
- 250 مل من اللبن ( اللبن يقصد به هنا الحليب الحامض ... طعمه اقرب من الرايب )
- ملعقة كبيرة من اكليل الجبل الجاف ( الروزماري )
- كوب من التين المقطع .. اي مايرادف 5 حبات تين .
في وعاء كبير , نخفق البيض و السكر معا ... نضيف الزيت و اللبن و نستمر في الخفق .
نضيف اكليل الجبل و الدقيق .. ثم الخميرة و نخلط جيدا .
نمرر التين في قليل من الدقيق و نضيفه الى الخليط .
يصب الخليط في قالب مدهون بالزبدة و مرشوش بالدقيق
تخبز في فرن متوسط من 40 - 55 دقيقة ... إلى أن تنضج .
تترك لتبرد قليلا قبل إزالتها من القالب .
تقدم مع الشاي الأخضر .. و بالهنا و الشفا .
يا لهووووووووووووووووووووووووووى انتى عارفة ان الراجل الى باعبك التين لازم يشوف الصور دى ههههههههههههههه هايعزل من السوق من كتر الفشخرة ان التين ده بتاعه ههههههههههههههههههههههه
ردحذفاسلام
هاي اسيا أنا من المعجبين بوصفاتك الجميله ميرسي جدا علي الحاجات الحلوه دي معلش عايزه اسأل حاجه ممكن الكيك ده يبقي بدقيق عادي و ذبادي بدل حليب حامض. ميرا
ردحذفميرسي يا ميرا ياحبيبتي
ردحذفممكن تستخدمي الدقيق العادي مفيش مشاكل زز بالنسبة للبن عوضيه باللبن الرايب .. مينفعش زبادي .
اسيا عثمان
اسلاااام انتي مسخرة
ردحذفاسيا عثمان
اللله ينور يااسيا...اقول ايه ع الجمال ده...ماشاءالله دايما متألقه...مي ابو الغيط
ردحذفطبعاً المستوى جه من الشياكه والرقي ميطلعش غير من كمطبخ آسيا....منتهى الروعه والجمال ومستوى 5 نجوم بجد!
ردحذفسارة محمد عبد السلام