الثلاثاء، 13 سبتمبر 2011

طاجين السمك بالخرشوف و الليمون

200ج سمك فيليه مقطع الى قطع متوسطة
3 قلوب خرشوف مجمد , مسلوقة ثلاثة ارباع سلق و مقطعة قطع
فصين ثوم مفرومين
3 فصوص ثوم مقطعة شرائح طولية
ملعقة كبيرة كمون
ملعقة صغيرة بابريكا
ملح و فلفل
3 ملاعق كبيرة زيتون كلاماتا
ليمونة مخللة منزوعة اللب و مقطعة شرائح
بصلة مفرومة
بشر ليمونة
ملعقة صغيرة زيت زيتون
ملعقتين كبيرتين بقدونس و كزبرة مفرومين



يتبل السمك ببشر الليمون و الثوم المبشور و الكمون و الملح و الفلفل و البابريكا . يغطى بالبلاستيك فيلم و يترك يرتاح ساعتين .
في طاجن الفرن نضع السمك بالتتبيلة و البصل و شرائح الثوم و الخرشوف و الزيتون و الكزبرة و البقدونس و الليمون المخلل و زيت الزيتون .. نضيف ربع كوب ماء .. نغطي الطاجن بالفويل و ندخله الفرن 20 دقيقة. يقدم بالهناء والشفا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...