الثلاثاء، 13 سبتمبر، 2011

حريرة لسان العصفور


100ج لحمة مقطعة صغير ( لسان عصفور ) و ممكن الاستغناء عنها و الاكتفاء بمكعبات المرق
كوب و نصف لسان عصفور
كوب بقدونس و كزبرة مفرومين ناعم جدا
عود كرفس مفروم ناعم
بصلة مفرومة
كوب عصير طماطم
ملعقتين صلصة طماطم
ملعقة صغيرة جنزبيل
ملعقة صغيرة كركم
ملح و فلفل
مكعبين مرق
ملعقة كبيرة دقيق

يحمر لسان العصفور في قليل من زيت الزيتون الى ان يصبح دهبي اللون , ثم يرفع و يوضع في طبق جانباو تشوح البصلة في نفس الحلة زيت الزيتون مع اللحمة .. تضاف التوابل ثم عصير الطماطم و الصلصة و الخضرة و الكرفس مع الاحتفاظ بكمية خضرة قليلة للاخر .. لفة واحدة بس منسيبش الطماطم تتقلى كثير عشان متبقاش الشوربة حامضة لانه التشويح بيزوجد حموضة الطماطم .
يضاف مكعبات المرق و لترين ماء , و يترك الكل ينضج 30 دقيقة ... يسقط لسان العصفور و تحرك الى ان ينضج .. يداب الدقيق في قليل من الماء و يضاف الى الشوربة ... تحرك و تسقط الكمية المتبقية من الخضرة لكي تحتفظ الحريرة برائحتها الزكية ... تقدم ساخنة بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...