الاثنين، 19 سبتمبر، 2011

اجنحة البطاطس المبهرة

ااااااااااااااااااااااااااه ... البطاطس الجميلة المبهرة حبيبتي .
سبق واكلتها في مطاعم كثيرة و اعددتها بالجبنة و الزعتر ... الى ان اكتشفت طريقة صديقتي المصرية العزيزة سارة
كان لمطبخ سارة  الفضل في هده الوصفة ... او بالأحرى طنط عزة والدتها لانني بصراحة ادمنتها و لن اغيرها بعد الان . .. فيها تناغم رهيب بين الثوم و الكمون و البابريكا .. لكنني اضفت تعديلا بسيطا و هو الاوريغانو .... حااااااجة رهيبة جدااا .
شكرا سارة و شكرا طنط عزة .
كفانا كلاما و اليكم الصور و المكونات , ثم الطريقة :



لتحضير البطاطس سنحتاج الى /
  • كيلو بطاطس متوسطة الحجم  مغسولة جيدا بالقشر و مقطعة الى اجنحة ( ويدجيز )
  • فصين ثوم مفرومين ناعما
  • ملعقة كبيرة مسحوق البابريكا
  • ملعقة كبيرة من مسحوق الثوم
  • ملعقة كبيرة من الكمون
  • ملعقة كبيرة من الاوريغانو ( الزعتر البري )
  • ملعقتين كبيرتين من زيت الزيتون
  • ملح و فلفل اسود حسب الرغبة
تسلق اجنحة البطاطس سلقا خفيفا في ماء مملح لا يتعدى 10 - 15 دقيقة .
تصفى من الماء , ثم تتبل بكل المكونات السالف ذكرها ... ثم ترص في صينية مفروشة بورق الخبيز او من السيليكون .
تخبز في فرن متوسط من 35 الى 45 دقيقة .
تقدم كطبق مرافق للمشاوي و الاسماك .
و لاتنسوا زيارة صفحة مطبخ سارة  لانها  حافلة بالوصفات الجميلة و الرائعة .


هناك 7 تعليقات:

  1. ماشاء الله تجنن

    ردحذف
  2. غير معرف9:23 ص

    تسلم ايدك يا حبيبتى انا كمان باعملها كدة بس من غير سلق
    اسلام

    ردحذف
  3. غير معرف2:21 م

    اممممممممممم انا كنتخيل طعم ديالها امممم
    شيماء

    ردحذف
  4. غير معرف9:40 م

    تسلم الايادي
    مي ابو الغيط

    ردحذف
  5. غير معرف6:23 ص

    Tant Azza is very proud of your photos...they look perfect! :)

    Sara M. ABdel Salam

    ردحذف
  6. غير معرف12:59 ص

    انا عملتها زىكو وكانت فعلا حلوة بس كنت عايزة اعرف ليه بنعملها بالقشر
    امانى سند

    ردحذف
  7. غير معرف1:26 ص

    تسلم الايادى

    افتخر بيك قدام زوجى

    اوريه حذاكت المغربيات

    ردحذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...