الأحد، 18 سبتمبر، 2011

سلمون بالسمسم و كريمة الجنزبيل

تستمر ايام الحمية معي ... صحيح اني افقد الوزن ببطء شديد لكني مستمتعة و اكل بعيدا عن وصفات الحمية التقليدية التي تسبب الاكتئاب .
اليوم كان الغداء عبارة عن سلطة غنية , و عن طبق سلمون مشوي في الفرن من اروع مايكون .
اليكم الطريقة احبتي الكرام :


  • شريحتين سلمون وزن كل واحدة ٢٠٠ جراما.
  • نصف كوب من السمسم المحمص
  • بشر ليمونة حامضة
  • ملح و فلفل
  • ملعقة صغيرة مسحوق الثوم
يدعك السلمون جيدا بالملح و الفلفل و الثوم و بشر الليمون ... ثم يفند من الجهة المقابلة للجلد في السمسم المحمص . يرص في صينية بها ورق الخبيز . ثم يشوى في فرن متوسط حرارته ١٨٠ درجة ، الى ان تتسرب منه سوائل بيضاء ( علامة نضجه ) ، و في العادة تكون المدة تتروح مابين ١٢ الى ١٥ دقيقة .


بالنسبة لكريمة الجنزبيل المرافقة له ، سنحتاج الى :

  • بصلة كبيرة حمراء مقطعة شرائح رقيقة
  • كوب من الكريمة قليلة الدسم
  • ملعقتين من لخل الابيض ( مع العلم ان الخل يلعب دور الدقيق و النشا .. و يضيف طعما يتماشى مع الاسماك )
  • ملعقة كبيرة من الجنزبيل الطازج المبشور
  • فص ثوم مدقوق
  • ملعقة صغيرة من الزبدة
  • ملح و فلفل
في مقلاة ، تسخن الزبدة ... يضاف اليها البصل ، ثم الثوم و الجنزبيل .. و تقلب المكونات مع بعض .
يضاف الخل و يطهى المزيج الى ان يتبخر الخل .
يسكب فوق الكل كوب الكريما و تملح الصلصة و يضاف الفلفل الاسود حسب الرغبة.

في صحن التقديم : يكفي وضع الصلصة كسرير لاستقبال شرائح السلمون المشوية ... تمتعوا باحلى وصفات الحمية .. من غير اي ادنى احساس بالدنب .


هناك تعليقان (2):

  1. غير معرف8:54 ص

    و الله يا بنتى فى شيفات كتير على التلفزيون يا دوب يشتغلوا مساعدين ليكى ربنا يحميكى
    اسلام

    ردحذف
  2. وااااااااو بجد ماشاء الله تجنن لوصفة دى
    بس بالنسبة للصلصة ؟ البصل هيتشوح ويدبل ولا ايه ؟ وينفع استبدل الجنزبيل بالبودره ؟؟؟
    وتسلم ايديكى اووووى

    ردحذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...