السبت، 17 سبتمبر 2011

فاهيتا الدجاج على طريقة مطعم فرايديز

طاجين سواح سيتوقف اليوم عند الاطباق المكسيكية .. السهلة , الناعمة و المبهرة ... مزيج من النكهات و الالوان التي تكفي بان تشعرك بالصيف و البهجة على مدار السنة .
من الاطباق المحببة الى قلبي فاهيتا الدجاج ... عملتها كم مرة و اكلتها في عدة اماكن مختلفة .. ولكن التي احسست اني تفاعلت معها اكثر و تعايشت معها و تهت في نكهاتها كانت فاهيتا مطعم الفرايدايز ... طاجين سواح ... جال و ساح لكي ياتيكم بالوصفة المثالية .. الرااااااااائعة . اليكم المقادير :


لتتبيلة الدجاج :

4 صدور دجاج من النوع الطري
ملعقتين كبيرتين من العسل
ملعقتين كبيرتين من الخل
ملعقتين كبيرتين من الاوريغانو
ملعقة كبيرة من مسحوق الثوم
ورقتين غار مجروشتين
عصير ليمونتين
ملح و فلفل اسود و قليل من رقائق الفلفل الحار
حزمة كزبرة خضراء .( الاوراق فقط ) و تترك كاملة دون تقطيع
ملعقة كبيرة من مسحوق البصل
ملعقة كبيرة من مسحوق الفلفل الاحمر او البابريكا
ربع كوب  من زيت الزيتون



تتبل صدور الدجاج في مزيج المكونات التالية طيلة ليلة كاملة في الثلاجة . تشوى ثاني يوم على نار هدئة على الشواية ... لمدة 15 دقيقة مع قلبها في منتصف مدة الشواء . ثم تقطع على لوح خشبي الى شرائح ناعمة .



بالنسبة لخليط خضروات الفاهيتا :

كوب من الفطر الطازج المقطع الى شرائح
حبة فلفل اخضر حلو مقطعة الى شرائح رقيقة
حبة فلفل احمر حلو مقطعة الى شرائح رقيقة
2 بصل ابيض مقطع الى شرائح
بشر ليمونتين
ملعقة صغيرة اوريغانو
ملعقة صغيرة مسحوق الثوم 
ملح و فلفل اسود
قليل من البهارات المكسيكية .. و ان لم تتوافر فهي اختيارية
ملعقتين كبيرتين زيت زيتون

تقلى الخضروات و التوابل مع بعض في مقلاة غير لاصقة الى ان تدبل و تصبح جاهزة للاكل ... تقدم في طبق و ترص قطع الفاهيتا فوقها .. تزين بقليل من اوراق الكزبرة و الخضراء .. و اتمنى لكم رحلة مكسيكية شهية على متن الطبق الشهي .

هناك 9 تعليقات:

  1. غير معرف5:49 ص

    تسلم الايادي ..شكلها يفتح النفس واكيد الطعم كمان

    ردحذف
  2. شاهى حسن6:03 ص

    تسلم ايديكى يا ساسو بس ممكن اعرف ايه هو الاوريغانو بالمصرى وتسلم الايادى

    ردحذف
  3. روووووعة يا ساسو
    لازم اجربها قريبا ان شاء الله

    ردحذف
  4. غير معرف11:44 ص

    انتى مش معقولة تسلم ايدك يا قمر
    سوما (اسلام )

    ردحذف
  5. غير معرف12:01 م

    شاهي ميرسي يا حبيبتي .. الاوريغانو هو الزعتر البري متوفر عند كل العطارين في مصر امثال اولاد صالح و رجب العطار
    اسيا عثمان

    ردحذف
  6. غير معرف12:02 م

    طماطم و اسلام ميرسي و اتمنى انكم تجربوها و توافوني بالنتيجة :-))))
    اسيا عثمان

    ردحذف
  7. غير معرف1:52 م

    تسلم ايديكى جااااامد اوى ياسوسوووو
    بس انا ممكن استغنى عن الفلفل الحار ؟
    ايمان زكى :)

    ردحذف
  8. غير معرف4:36 م

    طبعا يا ايمان .. الفلفل الحار اختيري و حسب الرغبة :-)))
    اسيا عثمان

    ردحذف
  9. عبير امين10:55 ص

    تحفة يا ساسو تسلم ايدك وانتى دايما بتضيفى للوصفات اللى بعملها جديد فى جديد
    عبير امين

    ردحذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...